خورش ریواس

مواد اولیه :

  • گوشت ماهیچه بدون استخوان 500 گرم
  • ریواس یک و نیم کیلوگرم
  • پیاز سرخ‌شده و روغن آبکرده از هر کدام سه تا چهار قاشق سوپخوری
  • سبزی ( نعنا و جعفری) 500 گرم
  • آرد برنج یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

خورش ریواس

طرز تهیه:                                                                                      

 ریواس جزو گیاهانی است که از قدیم در ایران مورد استفاده خانواده‌ها قرار می‌گرفت. این گیاه را در فصل بهار از کوه و دشت‌های اطراف شهرها می‌آوردند. با سبز شدن درختان و گل دادن آنها این گیاه نیز به صورت خودرو رشد می‌کرده و افراد می‌توانستند در این فصل زیبا از این گیاه خورشی خوشمزه پخته و لذت ببرند. دوست داشتیم با آموزش این خورش سری به گذشته‌ها بزنیم و خاطرات را مرور کنیم.

ابتدا پیازداغ‌ها را داخل تابه ریخته گوشت‌ها را به آن اضافه می‌کنیم بعد از کمی تفت دادن سبزی نعنا و جعفری خردشده را که قبلا در ظرفی دیگر با روغن، کاملا تفت داده‌ایم به گوشت اضافه می‌نماییم. آرد برنج را با مقداری آب سرد مخلوط کرده به خورش می‌افزاییم. (این آرد را به دلیل لعاب انداختن درون خودش می‌ریزیم.)

سپس سه لیوان آب پر به مواد افزوده نمک و فلفل می‌زنیم. بعد از حدود دو ساعت که خورش جا افتاد ریواس‌ها را پاک و به اندازه سه سانتی‌متر خرد کرده و به خورش اضافه می‌کنیم. مدت پخت ریواس‌ها فقط 15 دقیقه است. بعد از اضافه کردن ریواس، خورش را هم نزنید زیرا ریواس‌ها له شده و شکل خود را از دست می‌دهند. پس از این مدت خورش آماده سرو کردن است.

 توصیه سرآشپز

این خورش با برنج زعفرانی آبکش کرده ترکیب بسیار خوبی دارد.

/ 0 نظر / 5 بازدید