نکات برای طخ غذا با مایکروفر

مواد لازم :   

علاقه  قدری

طرز تهیه :

 مقدمه:
آشپزی با مایکروفر

پختن و گرم کردن مواد غذایی با مایکرو فر کاملا با روشهای معمولا همچون اجاق گاز ، گریل ... تفاوت دارد. امواج مایکرو مولکول های آب مواد غذایی را مرتعش نموده گرما تولید می کند. بخار آب ایجاد شده بالا رفته و به فرآیند طبخ کمک می کند . بدین جهت مسئله پوشاندن یا نپوشاندن مواد غذایی اهمیت بسیاری دارد . اگر مواد غذایی را در پوشش قرار دهید بخار آب نمی تواند خارج شود که در نتیجه فرآیند طبخ سریعتر انجام خواهد گرفت .
مزایای مایکروفر:
صرفه جویی در زمان : مایکروفر اعمال یخ زدایی ، گرم کردن و طبخ مواد غذایی را در زمانی بسیار کمتر از زمان لازم در روشهای معمول انجام می دهد ، چرا که مستقیما روی مواد غذایی عمل می کند . در حالیکه ، هنگام طبخ مواد با اجاق گازهای معمولی ، حرارت باید ابتدا از شعله پخش کن و سپس از ظرف غذا عبور کند تا به مواد غذایی برسد .
حفظ ویتامین ها و ارزش غذایی مواد : آشپزی با مایکروفر تنها به مقدار کمی آب ، روغن و نمک احتیاج دارد. بدین ترتیب مواد غذایی ، ویتامین ها و مواد معدنی خود را حفظ کرده ، همچنین رایحه و مزه غذا مطبوع تر خواهد بود.
صرفه جویی در مصرف ظروف غذایی : با اینکه شما غذاهای خود را در داخل ظروف طبخ می کنید ولی به میزان زیاد در مصرف ظروف غذایی و در نتیجه زمانی که صرف شستشوی آن ها می کنید ، صرفه جویی خواهد شد.
ادویه کم : غذاهایی که با مایکروفر پخته می شوند به مقدار کمی ادویه و چاشنی نیاز دارند زیرا مزه طبیعی غذا حفظ می شود .
چند توصیه و تکنیک:
پوشاندن مواد غذایی : پوشاندن مواد غذایی زمان پختن یا گرم کردن را کوتاه تر می کند. زیرا بخار آب بطور کامل خارج نشده عمل طبخ یا گرم کردن را تسریع می نماید. به روشهای متعددی می توانید روی ظرف غذا را بپوشانید. از درب ظروفی که جنس آنها قابل استفاده در مایکروفر است، همچنین از یک بشقاب چینی ، یا روکش نایلونی محافظ غذا و یا یک برگ کاغذ سلفون می توان استفاده کرد.
توجه به دمای اولیه مواد غذایی : مواد غذایی که از داخل یخچال بیرون آورده می شوند نسبت به مواد غذایی که در دمای محیط هستند به زمان بیشتری جهت گرم شدن نیاز دارند.
پختن و گرم کردن تخم مرغ : ازگذاشتن تخم مرغ با پوست آن در داخل مایکروفر خودداری فرمایید. باید تخم مرغها را شکسته و زرده آنها را سوراخ کرد. (همیشه مواد غذایی را که دارای پوشش یا پوسته سختی هستند سوراخ کنید ).
پختن و گرم کردن مواد غذایی دارای پوسته : توصیه می شود مواد غذایی دارای پوسته را ، از قبیل سوسیس ، گوجه فرنگی ، سیب زمینی و ... را با یک جسم نوک تیز مثل چنگال از چند نقطه سوراخ کنید . این امر مانع ترکیدن آن ها می شود.
گرم کردن مایعات : در هنگام گرم کردن مایعات در لیوان یا فنجان مواظب باشید مایع سر ریز نشود.
شکل و مقدار مواد : مقدار و شکل مواد عامل مهمی در تعیین طول مدت عمل گرم کردن یا طبخ است.
گرم کردن روغن : هیچگاه در مایکروفر روغن را به تنهایی داغ نکنید . دمای زیاد روغن ممکن است باعث آتش گرفتن دستگاه شود.
زمان پخت : توصیه می شود در موقع پخت زمانهای نسبتا کوتاه در نظر بگیرید تا غذای شما نسوزد. هرگز در ظرف غذا را محکم نبندید چون بخار آب ایجاد شده نمی تواند خارج شود و ظرف در اثر فشار وارده می ترکد.
کیفیت مواد : تمام مواد غذایی که در مایکروفر طبخ می شوند باید تازه و دارای کیفیت بالا باشند. خصوصا کیفیت اولیه مواد غذایی تاثیر مستقیم در کیفیت نهایی طبخ شده با مایکروفر خواهد داشت .
آب کردن مواد اولیه : مایکروفر وسیله ای ایده آل برای آب کردن مواد اولیه غذایی مثل کره ، شکلات یا حتی ژلاتین است.
هم زدن مواد غذایی : در هر سه مرحله یخ زدایی ، گرم کردن و طبخ مواد غذایی باید آن را بعد از زمان داده شده به دستگاه ، هم زد ، این عمل انتشار حرارت را بین قطعات مواد غذایی و داخل آن یکنواخت خواهد کرد.
زیر و رو کردن : اگر می خواهید یک مرغ یا یک تکه بزرگ گوشت را در مایکروفر یخ زدایی یا طبخ کنید توصیه می کنیم تقریبا در وسط زمان پخت غذا را یکبار زیرو رو کنید . با این عمل از خشک شدن رویه ی بالایی غذا که نسبت به رویه ی پائینی امواج مایکرو بیشتری جذب میکند جلوگیری نمایید.
قطعات ناهمگون : با توجه به اینکه قطعات نازک سریعتر از قطعات ضخیم می پزند ، توصیه می شود قطعات نا همگون به نحوی در مایکروفر قرار گیرند که بخش ضخیم قطعه به سمت خارج سینی گردان و بخش نازک به سمت داخل باشد. بدین ترتیب ، انرژی امواج مایکرو ، بیشتر روی کناره های محفظه پخت متمرکز می شود . بطور مثال رانهای مرغ را به نحوی قرار دهید که قسمت نازک آن به سمت داخل سینی گردان و قسمت ضخیم آن به سمت خارج باشد .
آب کم : با توجه به اینکه مواد غذایی بطور طبیعی برای گرم کردن یا طبخ آب کافی دارند تنها مقدار کمی آب اضافه کنید. این امر زمان پخت را کاهش داده ، ویتامینها و مواد معدنی مواد غذایی را حفظ می کند.
اتخاب قدرت مایکروفر :
گرم کردن / طبخ ---- 10000 وات ---- 100% ---- قوی
گرک کردن / طبخ ---- 700 وات ---- 100% ---- نسبتا قوی
طبخ گوشت چرخ کرده ---- 500 وات ---- 50% ---- متوسط
افزایش زمان پخت / یخ زدایی ---- 300 وات ---- 30% ---- یخ زدایی
افزایش زمان شخت و یخ زدایی مواد غذایی نازک (شیرینی خامه ای) ---- 100 وات ---- 10% ---- شخ زدایی ضعیف و گرم نگه داشتن غذا
یخ زدایی : بیشتر دستورالعمل های طبخ غذا در این قسمت با مواد غذایی یخ زده نیز قابل اجراست برای یخ زدایی از قابلیت یخ زدایی اتوماتیک مایکروفر خود استفاده کرده ، دستور العمل ها را بدقت اجرا کنید :
اگر مواد غذایی در یک یخچال برفک دار منجمد شده اند برفک رویه خارجی را با یک برس پاک کنید .
برای ترکیب اصلی غذا ( مثل گوشت و ماهی ) در دو مرحله عمل کنید. به طور مثال اگر می خواهید عمل یخ زدایی را در 6 دقیقه انجام دهید ، مایکروفر را ابتدا برای 3 دقیقه برنامه ریزی کنید . بعد از زیرو رو کردن قطعه دوباره شروع کنید
برای یخ زدایی نان ، شیرینی ، همبرگر بهتر است آنها را داخل ظرف قابل استفاده در مایکروفر گذاشته و روی آن را بپوشانید.
مواد غذایی یخ زدایی شده باید در کمترین مدت طبخ شوند .
مایکروفر وسیله ای ایده آل برای نرم کردن نان بیات است . ولی فقط از قطعات کوچک نان استفاده کرده و بلافاصله آن را مصرف کنید . زیرا به محض سرد شدن دوباره سفت می شود.
برای گرم کردن شیرینی و نان بهتر است که آنها را پس از گذاشتن در ظرف قابل استفاده در مایکروفر روی آن بپوشانید .
برای اینکه چیپس ترد شود آن را داخل ظرف قابل استفاده در مایکروفر ریخته ، دستگاه را روی قدرت 100% برای 45 تا 60 ثانیه تنظیم نموده ، بعد از خاتمه 5 دقیقه صبر کنید .
از پر کردن ظروف کوچک تا لبه آن خودداری کنید.
برای گرم کردن کنسرو اگر قوطیها آهنی هستند آنها را باز کرده و محتوی آنها را در یک ظرف قابل استفاده در مایکروفر خالی کنید . اگر قوطیها شیشه ای هستند فقط پوشش و درب آنها را جدا کنید .
/ 0 نظر / 4 بازدید